28 Januari

gud nu är jag såååå trött. Började dagen med att åka och handla. Efter det fick jag ett städ ryck och började plocka och fixa, Daniel är endåså i skolan så passade på. Nu är det så rent och fint här hemma, så ska slänga upp lite bilder sen, på sakerna från ikea, och även en magbild :D.. Nu väntar jag bara på att Daniel ska komma hem ( kl 4) så vi kan äta. Sen ska jag slänga mig på soffan, tänkte mig inte för när jag städade idag, man är ju inte lika smidig som vanligt så nu har jag super ont i kropppen.

27 januari

Äntligen hemma från ikea :D.. Blev lite olika saker mest ljus som vanligt och bebis saker. Tänkte visa lite bilder imorgon, då jag inte har orken just nu. Jag åkte med min syster, Mormor,Moster. trevligt :D..Det bästa var att det inte alls var mkt folk där idag. Däremot känner jag mig jätte dålig, ont i halsen och febrig. Hoppas det bara är så att jag är trött och behöver sova :D Inga värkar eller liknande idag heller och det återstår bara 5 dagar till den är beräknad. Jag blir mer och mer nervös för varje dag som går, men dessutom ännu mer taggad av att förlossningen snart är här, antar att det är ¨så man ska känna?! Såg att Daniel hade skrivit på sin sida att han fick dåligt samvete av att äta pizza idag och det tror (läs vet) jag att han inte har då han älskar ALLT som är onyttigt haha. Saknar han just nu men han tränar så får fortsätta sakna han haha.


26 januari

Vecka 40
Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Vad som egentligen startar en förlossning är fortfarande ett mysterium, vissa tror att det är barnet som bestämmer när det är dags att komma ut.
Nu kan trycket bli så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.

Barnet: Barnet är redo att möta omvärlden, 92% av alla barn föds mellan vecka 38-42.Nu är det endast 6 dagar kvar till beräknad förlossning, men tror mer och mer att jag kommer gå över. Dagen har jag spenderat med min syster hos mormor. Sen lagade vi mat och jag har också städat toaletten. Funderar på att åka till Ikea imorgon men det tyckte inte alla haha. Men det är såååå tråkigt här hemma vill göra ngt. Och på så sätt kanske jag kan sluta tänka på när bebisen kommer. :D.. Vad tycker ni ska jag åka? tar ca en timme hem.


25 Januari

Här är det då inte ngn bebis som vill titta ut. Den har slagit sig till ro helt i min mage. Blivit ännu mer lugn än den brukar. Fast iof så är det 7 dagar kvar tills den är beräknad.Idag ska jag ut och gå sen blir det nog en sväng hem till familjen, Daniel ska döma idag så finns inte så mkt att välja på.


23 Januari.

Igår var jag med min kompis Marie som också väntar barn i februari.Åkte hem till henne och fick sockerkaka ( hembakt som vanligt :D) och så satt vi och pratade bebisar och allt som hör till i ca 3 timmar. Har haft kontakt med Marie varje dag sen jag fick mitt plus vet dock inte hur många sms vi skickar om dagen haha *många* Åkte hem därifrån för att vila, senare kom Daniel och vi åt lite mat innan det var dags för han att träna. Igår kväll gick även min slempropp, vet inte om det var hela, men hoppas kan man. Har lite känningar men inte mkt mer :(/. Nu på morgonen har vi haft besök av min moster och mormor, dom hade köpt med sig frallor, sååå gott. Nu sa jag nog lägga mig och sova då jag inte sovit inatt. Sen bär det av till team sportia med mamma och pappa :D

21 Januari

 Här får ni en bild på magen från nu på kvällen. Den har blivit låg nu :D även om ni kanske inte får den bästa bilden så ser ni lite hur den ser ut nu :D

21 Januari

sådär då fick jag lite tid över att skriva lite. Var ju hos Bm imorse hade inte växt ngt sen sist och hjärtljuden låg på 144 idag. Berättade att jag inte känner bebisen mkt alls och om det var vanligt att jag skulle känna mindre än alla andra nu. Då jag har moderkakan i framvägg. Ibland känner jag inget på en dag och ibland kommer jag upp till dom 10 sparkarna man ska känna. Tyvärr blir det så att det blir väldigt psykiskt allt och jag kan inte tänka på ngt annat :(. Hon tog mig på allvar och ville att jag skulle in till förlossningen.. Sagt och gjort åkte dit och fick göra ctg och ultraljud igen allt såg bra ut kändes som en lättnad, vilket det brukar göra när man går därifrån. Tyvärr brukar oron komma tillbaka, antingen dagen efter eller efter ett par dagar. Doktorn gjorde också en uppskattning på vad den lille väger. och idag kom han fram till 3480, så den får gärna komma nu då jag inte vill trycka ut en jätte bebis haha.

Nu på kvällen har vi gjort lite semlor men dom blev inte alls lika goda som dom man köper :p. Daniel sitter med sitt skolarbete som ska vara klart till imorgon, så jag och Molly får hålla oss undan.

21 Januari

Jag är så irriterad!!!! Lägenheten över oss blir renoverad och självklart ska dom börja vid halv åtta och borra/ såga. Sen håller dom på så tills kl är 4. Hatar det verkligen har sovit så dåligt inatt så hade behövt sova ut men nej nej bara till att gå upp!!!!!! Ska göra mig klar för Bm nu. skriver sen!

20 januari

jag är så trött men det visste ni säkert redan då jag ALLTID är det, spelar verkligen inte någon roll hur mkt/lite jag sover eller gör. Har nyss duschat, passade på att försöka raka mina ben haha jag säger bara ge tillbaka min gamla kropp! Det är juh super svårt. Jag sitter och väntar på Victoria Silvstedt - my perfect life sen väntar sängen för mig. Imorgon ska jag till bm.


Trygghansa var ju här innan och pappa var med som tur är för nu bara snurrar det i huvudet med all info.

20 Januari

Nu har Daniel gått till skolan, känns rätt skönt att få lite struktur på vardagen igen även om han bara kommer gå två dagar i veckan så finns det lite att gå efter :D.. Nu på morgonen har jag städat hela huset så nu är det fint här hemma. Blir nog att jag får vara själv och lyssna på trygg hansa idag då pappa var tvungen att följa med min lillebror till akuten, då han är skadad och kunde inte gå :(. Annars ska jag och molly bara ta det lungt idag ( som vanligt).

19 januari.

hejsan. Dagarna som gått har jag mest spenderat i soffan, vi är inte super pigga här hemma. I lördags var jag hemma hos mamma och pappa en stund innan mamma och jag begav oss till mormor :D. Vi blev bjudna på massa gott där, som vanligt. Igår låg Daniel och jag i soffan hela dagen haha.Så skönt. Idag har vi varit och handlat mat så nu finns det massor i kylen igen. När Daniel lagade mat så passade jag på att städa toan. Så nu är det rent där med.  Nu på kvällen ringde dom från trygg hansa och ville komma hit och prata barnförsäkring, så imorgon skulle hon komma hit, Daniel är dock inte hemma då så Pappa hoppar in och hjälper mig och lyssnar haha. Vill inte själv. Tur att han ställer upp :D.      

Slänger in lite gamla bilder  på mig. Molly. och jag och mina syskon, Bilderna är nog tagna från Daniels student?!"

19 Januari

Vecka 39

Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

taget  från Familjeliv.se

17 januari

skrev ett långt inlägg vid 10 men ville inte funka då :(..skriver istället mer senare för nu ska jag åka till Mamma och pappa hej

16 januari

jag är helt slut då jag inte kunde somna förrän 3 inatt och vaknade vid 8. Så idag har jag varit lite off. Dagen började med att vi gjorde oss iordning, åkte och tankade och hämtade både smörgåstårta och en som heter Ninni, Begravningen var verkligen jätte fin och allt var bra :D..känns skönt nu när den är över.Jobbigt blev det dock när man fick höra att hans sista önskan inte slagit in, vilket var att träffa min och Daniels bebis, det visste vi sen innan men blev jobbigt att höra det  där just då. . Idag har bebisen sparkat som aldrig förr, har kännt den hur mkt som helst speciellt mkt var det i kyrkan. Tyvärr slutade den självklart när Niklas (daniels bror) ville känna. Nu ska jag dra mig till soffan i min mysdress och raggsockar och bara njuta att få ta det lugnt. Ha en bra kväll.

15 januari

Denna dagen har inte varit så intressant vi tvättar bara idag så tråkigt men måste göras. Ska ner och hämta lite tvätt vid sju efter unga mödrar. Sen måste jag stryka då det är begravning imorgon och fixa allt till det. Som sagt har inget kul att skriva idag.


14 januari

tjo!! Igår skulle vi vara duktiga här hemma och gå och lägga oss tidigt slutade med att kl blev 11 innan vi ens gjorde oss iordning för sängen. När vi väl lagt oss kunde ingen av oss sova *ovanligt* haha. Lite senare började det komma värkar som gjorde ont, men som sedan slutade :(.  Vi ställde kl på 8 då vi inte kan ha sådana vanor som vi har nu. Så när kl ringde imorse åt jag lite och sedan gick vi faktiskt ut och gick :D..så stolt haha. När vi var ute passade vi på att hälsa på mina föräldrar lite snabbt och även köpa frallor till frukost: mmm. Nu sitter jag här och kan inte bestämma om jag ska gå på stan eller inte. har lite värk men inget som gör riktigt ont. så får se :D

13 januari.

nu har vi haft lite besök här hemma. Mamma kom och skulle titta på allt då hon missat (  det då hon varit sjuk. Sen kom även Emmelie och hennes pojkvän. När dom sedan gick så fick jag se att Daniel köpt semlor mums så nu har vi ätit semlor och druckigt varm choklad. Nu däremot ska det vilas hej

13 januari

nu har dagen börjat :D..har plockat undan allt här hemma sen nu har jag satt mig lite vid datorn, ska läsa alla mina bloggar som jag följer. Daniel är redan iväg och klipper sig ska bli kul och se hur det ser ut sen :D.. Idag är det verkligen inte ngt  kul väder känner inte alls för att gå ut men ska se om jag inte kan tvinga ut mig själv haha. Annars blir det till att slappa idag med. Hade däremot behövt gå lite på stan köpa strumpbyxor då det är Daniels morfars begravning på fredag. Känner mig utvilad idag men kanske inte så konstigt jag har sovit 10 timmar inatt, med uppehåll för att kissa självklart. hah.

12 januari

Vecka 38
Kroppen: Om inte barnet vänt på sig själv kan det bli tal om sätesbjudning då barnet föds med baken/benen först. Om kvinnan har rymligt bäcken kan det gå bra, i annat fall brukar barnmorskan hjälpa till att vända barnet för att undvika sätesbjudning. Man får då vila en stund och sedan kopplar man in CTG och dropp med livmoderavslappnande medel. Barnmorskan trycker sedan försiktigt barnet i rätt riktning. Det kan vara smärtsamt för mamman och barnet kan vilja vända tillbaks igen varför vissa sjukhus väljer att göra kejsarsnitt istället.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.med andra ord bara 20 dagar kvar :D får skriva mer imorgon jag är helt slut så nu intar jag soffan :D..

10 Januari.

händer inte så mkt idag heller jag är ensam hemma då daniel dömer hockey och ska sedan iväg till fotbollen och göra ngt. Så istället så tar Molly och jag det lungt, ska lägga mig i sängen och kolla på en film nu tror det var ngn på 5:an. så tyvärr finns det inte mkt att säga idag heller. Ni får gärna komma med förslag på vad jag ska skriva om?! ngt ni vill veta? annars blir det sådana dryga inlägg tills jag orkar göra ngt :p.


Ngt kul som hände imorse var att Daniel skulle slänga sina strumpor i tvättkorgen men slutade ist med att dom hamnade i toaletten haha. det är min Daniel det :p.

9 januari

Nu är pocornen klara och saften dags att lägga sig och njuta framför tv:n om man kan koppla bort från daniels och Robins spelande haha.. ha en bra kväll :D

lite bilder

9 januari

Nu lagas det mat :D..innan det har vi städat nu är det fint här hemma igen :d..skriver mer sen

8 januari

Nu har jag tid att skriva igen. Allt var bra hos bm idag hjärtljuden låg på 142 och magen ligger just nu på 36 har jag för mig. Hon frågade vad jag trodde att det skulle bli och då svarade jag pojk som  jag tror, medans hon definitivt tror att det är en flicka i magen. Fick ju en ny Bm idag då den andra slutade på det stället, hon känns verkligen super lätt att prata med och allt :D. Dock kommer jag bara kanske hinna ha henne två gånger då hon ska utomlands och sen när hon kommer tillbaka då måste min bebis kommit :D:D:D.Efter det fick jag gå till apoteket och köpa "kräm" mot Daniels munsår som nu sitter fint på hans läpp. Sen hem och lägga sig och vila har verkligen varit helt slut idag och är det fortfarannde. Träffade sen nu på kvällen ett par kompisar från när jag gick i skolan. Nu ska jag fixa popcorn haha och sen blir det sängen. Skulle slängt in några bilder jag tog på magen igår men kameran var urladdad så får bli imorgon :D. Just nu har jag en liten rumpa som verkligen trycker på mina revben haha inte skönt alls.

8 januari

blev tyvärr inget skriver igår då jag inte orkade. Dagen började med att jag sprang lite på stan, hittade ett par svarta pjamasbyxor :D.. Efter det låg jag faktiskt hela dagen, jätte skönt. Senare på kvällen fick jag riktigt ont i magen, men gick över efter ett tag. Idag har jag varit vaken sedan halv fem så känner mig just nu helt borta. Kl 11 ska jag till Mvc så nu ska jag fixa mig iordning skriver mer när jag varit där :D

6 januari

jag hatar verkligen den här känslan av att inte kunna känna min bebis hela tiden. Som dom andra gör. Det gör att jag får panik och kan verkligen inte koncentrera mig på ngt annat än det, jobbigare känsla finns inte. Jag vill ha ut den NU inte snart. Då kan jag istället springa och kolla så den andas hela tiden :D. Det är sjukt vad mkt känslor man har för sin bebis, en människa som man inte träffat, känner eller ngt.

Nu tänker jag iaf göra popcorn och dricka saft :D. och hoppas att den vill sparka.

6 januari


Åh vad jag älskar denna serien!!


6 januari

Nu är klockan mkt som vanligt och vi har fortf inte kommit i säng. Dagen har varit super först kom Linda hit och fikade lite och snackade :D..var alltför längesen jag träffade henne. Efter det skulle vi laga mat och Daniel skulle göra sås som istället blev deg, detta försökte han sedan dölja då han har mobbat mig för alla gånger jag klantat mig :p. Men middagen blev trots allt ok. Vi fortsatte sedan ner på stan pga mina järntabletter var slut, fixade det och sedan även SEMLOR gud vad sugen jag har varit :D..så till unga mödrar åt vi semlor och drack varm choklad :D. MUMS. nej nu får jag gå och lägga mig Daniel ligger redan och det händer inte ofta. sov gott.


detta inlägget skrev jag igår vid tolv men det gick självklart inte att publicera, så ni får det nu. Dagen kommer jag att spendera genom att bara ta det lungt.ska försöka ta mig ut om det går, eftersom att det känns som ungen verkligen ligger mellan benen haha..obekvämt.

5 Januari


Skötbordet 


5 Januari

Nu är Linda påväg hit :D..ska bli skoj detta. Daniel sitter hemma hos hans föräldrar just nu och pluggar då han bara vill hitta på annat här hemma. Natten har varit hemskt då Molly verkligen bara ska ligga i bebis sängen och vi har bestämmt att hon inte får det. Så med andra ord är jag rätt trött idag.Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså

taget från familjeliv.


4 januari.

För er som inte hittat daniels blogg: http://studentfarsan.blogg.se/


4 januari

hejsan. just nu ligger jag i sängen och bara njuter av att ta det lugnt :D. Dagen har spenderats med Marie och hennes son William 2år. Så kul med besök från dom, Marie har man alltid ngt att prata med speciellt när hon också ska ha bebis i feb. Daniel har åkt för att döma så just nu är det bara jag och Molly hemma, tills kl 9 tråkigt utan han.

Igår gjorde vi klar sängen och skötbordet till bebisen :D..så fint blev det. lägger in bilder imorgon annars får ni kolla på daniels blogg senare ikväll.

Imorgon ska jag vara med min kompis Linda nu när hon är hemma från lund. så får passa på :D..

RSS 2.0