dålig

Då jag är hemma och bara ligger i sängen, så finns det inte så mkt att skriva. Skriver därför när jag blir bättre. Läs ist daniels blogg, så får ni läsa lite iaf :D.. Ha en bra helg


Mvc idag igen

Då mamma fick se mitt inlägg på hur jag mår, fick jag i uppdrag att ringa Mvc för att kolla så det inte är ngt allvarligt. Så fick en tid kl 11. Så självklart var det bara att ringa till jobbet och berätta att idag kommer jag inte, varför känner man sig så skyldig när man ringer dit?..


dagens hur jag mår.

idag har jag mått jätte dåligt och mår fort. jag är helt slut *ovanligt* har flimmer i ögonen och känner mig svimfärdig.Bebisen ligger på ngt konstigt sätt så hela högra delen av magen är sne haha..sten hårt är det där. annars funkar allt :p..


hatar rubriker

såg på daniels blogg att han har börjat uppdatera varje dag om hur mitt humör varit under dagen, kul men kanske inte just nu, men sen när man kan kolla tillbaka haha.

Igår åt vi räkmackor och jag skulle äta en liten citronbit. slutade med att jag höll på att kvävas, det var ingen bit som fastnade vet ej om det kan ha varit att det blev för "starkt"  och på så sätt att jag inte kunde få luft. slutade med att daniel bara satt och kollade och jag höll på att få panik. Tänk om jag satt en bit i halsen skulle ha bara sitta där och titta då? hoppas inte det iaf.

idag ska jag jobba  som vanligt. gud vad jag vill att det ska bli onsdag om en vecka och gärna att kl står på 16,00 då går jag hem och ska bara njuta även fast jag trivs super på mitt jobb, så ska det bli så underbart skönt, jag behöver det verkligen.

 kom på att jag nog ska börja med en spalt där jag berättar om hur det har kännts med graviditeten under dagen så jag kan komma tillbaka om läsa det senare :D..kanske inte kommer bli super kul för er men ni väljer själva.

skriver mer sen tjo

nu så.

igår när jag var hos barnmorskan så berättade jag för henne att jag inte alls känner bebisen mkt nästan inget alls. och har aldrig gjort.så hon ringde till förlossningen som sa att jag kunde komma dit direkt. sagt och gjort en halvtimme senare var jag där. fick lägga mig i ett rum där dom gjorde Ctg på mig ( kollade bebisens hjärtljud) allt var bra med det men dom ville endå göra ett ultraljud för att se så den har tillräckligt med fostervatten, fick en manlig doktor och en kvinnlig praktikant. fick se bebisen igen :D..lycka. man fick däremot inte samma "bild" av bebisen nu som man fick i vecka 17. nu var den juh så stor :D. dom kollade så vattnet.och lungorna och allt såg bra ut, fick se den länge då jag blev en försöks kanin för praktikanten..inte mig emot :D..allt såg bra ut där med. däremot har jag moderkakan(?)  i framvägg som gör att den tar det mesta av sprakarna. Men har nu fått en läxa att försöka räkna varje spark  måste komma upp till tio annars måste jag ringa igen. Var en mkt jobbig dag allt blev jätte stressat då jag skulle jobba också.

Idag har jag varit och fixat försäkring hos tandläkaren och ringt massa vitkiga samtal. hatar att ringa sånt. efter det var det dags för den första föräldragrupp träffen. var ca 20 st alla var under 30 år skönt att slippa sitta med massa äldre :p..var lite spänt men i slutet blev det lättare stämmning.precis så som det brukar vara. vi gick igenom lite om humöret. lite om förlossningen med. nästa gång ska vi se på  film :D..sen prata smärtlindring. precis vad jag behöver.jag är rädd. har svårt att fatta att det ska komma ut ett barn genom mig. man kommer nog aldrig fatta, längtar tills daniel och jag sitter där med vårt lilla knyte som är ngt han och jag skapat. Ngt som är vårt och ingen annans.


dagen

har hänt mkt idag.mvc,förlossning.jobb. berättar mer om allt imon, jag är helt slut och vill bara lägga mig.

göra under veckan!

Måndag: Mvc och jobba
Tisdag. Ledig, föräldragruppen
Onsdag: Jobba
Torsdag: Rasmus (lillebror) fyller år. tvätta.
Fredag: Jobba.
Lördag. Jobba. Middag hos Mamma & Pappa
Söndag: Ta det lungt

detta är det som ska göras denna veckan kanske blir mer,.

Vecka 31

Vecka 31 -
Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.
 från familjeliv,.

idag känner jag mig helt väck började med att jag inte kunde sova igår kväll efter en timme tröttnade jag och frågade om daniel kunde komma och lagga  sig och det kunde han :D..så fort han kom och la sig somnade jag självklart..haha. men efter många kissfärder på toa. så började Molly bli pigg så vid fyra var det nära att daniel fick en kruka i huvudet..nu ska dom sättas fast. efter det hör jag att hon är uppe på byrån i datarummet vilket hon inte får, så upp och skälla på henne,kissa.försöka sova. men hon fortsätter och jag blir pigg så blir inte så mkt sovande efter det :(. jobbigt inlägg jag vet men var tvungen att skriva av mig :p.Nu ska jag strax till Mvc och se om jag växt ngt :p

nu så.

hejsan gick inte att skriva igår när jag tänkte därför inget inlägg. igår jobbade jag till kl 1efter det åkte vi hem till mamma och pappa och blev bjudna på mat, mums :D.efter det kom vi hem la oss i sängen med godis och chips och tittade på massa skit på tv:n finns ju aldrig ngt bra på tv:n på lördagar. somnade nog vid tio av att det var så tråkigt. idag har jag hunnit med att städa. så nu är det rent och fint här hemma igen. tar bara så lång tid för mig när jag gör det själv. daniel är iväg och dömer kommer väl om en timme. sen bär det av hem till daniels familj där vi blivit bjudna på mat :d..så skönt att slippa laga själva :D...

god morgon.

så mysigt det är ute idag men självklart kallt. jag skriver mer senare,nu väntar frukost sen jobb. ha en bra lördag

stolt!!

Måste bara få skryta lite igår fick vi veta att min lillebror Rasmus ska få provspela för Hammarby :D så kul för han.. så i januari då gäller det.hade jag inte varit höggravid just då hade jag velat följa med.

Bilder.Här är två bilder sen daniel och jag var på ultraljud. man ser inte så jätte bra men lite iaf :D


     

hittade en bild på mig i början av graviditeten, haha då tycke man att man hade mage :p.. då var man brun och såg fräsch ut. nej nu ska jag duscha mig varm daniel åkte nyss till träningen så jag och Molly blir själva.

Babyproffsen!
Var och hämtade en babybox idag som man får från Babyproffsen. där fanns lite smått & gott. vi fick betala 200kr eftersom vi ville ha extra påsar till blöjhinken. :D..

just nu

kollar på vi unga mödrar och ska strax laga mat återkommer senare :D

lite bilder..

 idag vecka 30

 


lite bilder slänger in fler en annan dag :D.


vecka 30

Vecka 30
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

jaha då var man inne i vecka 30 :D..är verkligen helt slut idag har sovit jätte dåligt. varit uppe och kissat 30 ggr i natt känns det som :/ idag ska jag jobba sen bara hem och ta det lungt. jobbar lång vecka nu måndag till och med lördag.Helgen har varit hur bra som helst i lördags gjorde jag verkligen inget. så skönt att bara ligga kvar i sängen. på kvällen kom lillebror rasmus hit och vidrack glögg och kollade på film. Igår dömde daniel så undertiden så fickade jag lite med papper  som jag stört mig på de senaste 3 veckorna. duktigt :p..ska försöka slänga in en bild ikväll när jag kommer hem daniel måste bara installera ett program. sen finns det bilder :D

drygt

fy vilket tråkigt väder det är ute idag. ska nog gå och lägga mig igen iaf och kolla på tv :D..vet inte alls vad jag ska skriva i bloggen då det inte händer ngt super speciellt. jag jobbar,kommer hem och fixar sen lägger jag mig och kollar på tv :D..haha..orkar inte mkt mer. Ngt jag längtar efter är att få ta hem vagnen haha..

idag ska daniel döma och jag och molly ska nog bara ta det lungt.finns inte så mkt att göra. känner att jag bara skriver skit så kommer åter komma när det finns ngt vettigt att säga.

hemma

Nu är jag hemma och ska titta på one tree hill :D..så mysigt..är dock helt slut även att jag "bara" jobbar 4 timmar per dag. Molly hade nog iaf saknat mig idag då hon redan ligger och sover framför mig :D..

jo tack.

som emmelie skrev i sin kommentar så har denna bebisen börjat spela pajas redan. för det är bara jag som får känna när den sparkar. så kul när alla ska känna och den bara slutar haha.. :p. hände daniel flera gånger igår kväll..den lekte runt i magen så det blev jobbigt med tro inte att daniel fick känna för det hah. nu ska jag äta sen väntar jobbet.

Vecka 29. ...

Vecka 29.
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.
jo jag lever bara det att jag inte vet vad jag ska skriva :S..jag växer och växer. blir värre med mina hormoner. haha..nu är det 11 veckor kvar sen är bebisen beräknad :D 83 dagar för att vara exakt..men kommer nog bli mer. har varit hos Mvc nu på morgonen allt såg bra ut idag låg hjärtljuden på 144. och järnvärdet hade gått upp :D.. från och med den 4 december kommer jag gå hem från jobbet då jag blivit beviljad att få havandeskapspenning. Nu måste jag göra iordning det sista då jag ska åka till jobbet.

kurs

Nu åker jag på kurs i göteborg kommer imon kväll igen..

joda vad.

åh vad skönt det är att vakna och bara göra precis som man vill. jag och molly ville iaf sätta oss vid datorn så hon ligger i sin stol och jag sitter här medans daniel sover :D..idag ska jag städa, gå på stan, och bara njuta. daniel kommer inte hem förrän vid sju.


Glukosbelastningen gick bra det var varken äckligt eller gott. vill inte göra om det iaf haha. satt själv i två timmar efter. eftersom hon jag skulle göra det med kom vid tio istället för vid 8 :S..men värdet där var iaf bra har inte diabetes, men mitt järnvärde hade blivit sämre så blir att äta annu mer järntabletter och mat med järn i.

RSS 2.0